Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

До Дня Гідності та Свободи в ліцеї пройшла виховна година

Гідність і свобода – це ті цінності, які нероздільно пов’язані із життям людини, і відіграють важливу роль як у становленні певної особистості, так і суспільства в цілому. Вони лежать в основі моральних ідеалів, принципів, переконань і норм, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. У свою чергу, таке ставлення уособлюється в поняттях «Вітчизна», «Батьківщина», «родина», «сім’я», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність з честю відстоювати її свободу, незалежність, боронити від будь-яких нападників ціною власного життя.

Гідність є одним з ключових понять Конституції України. В Основному Законі, зокрема, визнано гідність однією з «найвищих соціальних цінностей» в Україні (ст. 3), задекларовано, що «усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах» (ст. 21) та що «кожен має право на повагу до його гідності» (ст. 28).

День Гідності та Свободи – це свято, яке є одним із ключових у ланцюжку заходів щодо утвердження в Україні національної незалежності, самоідентичності та бажання жити за європейськими стандартами. Народ України засвідчує своє право жити у вільній демократичній державі. Запальний ентузіазм, помножений на чітку та продуману організацію акцій, дав змогу проявити неабиякий політичний потенціал української нації як гідної і достойної кращого життя спільноти, рівної серед рівних європейських народів.

В Селидівському професійному ліцеї у групі ЕС-4-15 під керівництвом викладача спецдисциплін І.І.Конопко пройшла виховна година, присвячена Дню Гідності та Свободи в Україні. Метою заходу  було ознайомити учнів з історією виникнення свята; пояснити поняття «гідність» та «свобода»; формувати  розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині  та стати на захист державних інтересів країни.
  

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2017-11-21)
Переглядів: 615 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map