Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Марина Порошенко передала дітям Донеччини 16 тисяч підручників та вручила сертифікати на квартири дітям-сиротам

В понеділок, 17 грудня,  перша леді країни з робочим візитом відвідала місто Волноваха. Вона привезла дітям південного і центрального регіонів області 16 тисяч підручників україн­ською мовою, які надруковані за рахунок коштів благодійного фонду Порошенко «Україна-єдина». Як розповіла Марина Анатоліївна, нещодавно, поспілкувавшись з учнями та педагогами однієї зі шкіл Слов’янська, вона дізналася, що в школах не вистачає підручників українською мовою. Тому було прийнято рішення подарувати навчальним закладам області 30 тисяч підручників. Усі вони незабаром роз’їдуться по всіх школах регіону (зокрема і в Селидове).

Також  в рамках візиту до Волновахи, Марина Порошенко вшанувала пам’ять жертв теракту під Волновахою і поклала квіти до пам’ятного знаку, встановленого на місці трагедії. І у супроводі  голови  Донецької ОДА  Олександра Куця вона оцінила роботу інклюзивно-ресурсного центру на базі опорної школи №5, яку нещодавно відкрили після капітального ремонту.

Ще однією дуже важливою та приємною подією  стало вручення сертифікатів на квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
У 2018 році в Донецькій області було придбано 190 квартир (68 - за кошти держбюджету та 122 - за співфінансування обласного та місцевого бюджетів),  в тому числі 5 – в Селидовому (з них одна – повністю за державний кошт). Марина Порошенко разом з Олександром Куцьом вручили сертифікати на квартири 14 дітям цих категорій. Отримавши сертифікати  з рук першої леді країни, Новий рік  вони будуть зустрічати вже у своїх власних квартирах. Новоселам гості побажали удачі і успіхів, тепла та затишку в оселях. Марина Порошенко окремо висловила всім слова вдячності за теплий прийом, а дітям  молодшої школи передала солодкі подаруночки від Святого Миколая.

По закінченню заходу з селидівськими дітьми поспілкувався міський голова Віктор Ремізов,  який також  був присутній на святі. Він привітав їх з отриманням квартир (чотири з яких були придбані за співфінансування з обласного і міського бюджетів) і наголосив, що жодна дитина не буде залишена у скрутному становищі і міська рада завжди допоможе у будь-якому питанні, та закликав їх не соромитись і звертатись до нього зі своїми проблемами.
     

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2018-12-19)
Переглядів: 385 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map