Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

«Ми Купайла носимо – вас на свято просимо»

Святу Івана Купала вже більше двох тисяч років і відзначають його не тільки в Україні, а й у Польщі, Білорусії та країнах Прибалтики.

Цей день вважається днем молоді та кохання. Згідно з легендою, в ніч з 6-го на 7-е липня грали весілля Купала та Марена, що символізувало поєднання двох стихій - води і вогню, чоловічого і жіночого начал. З давніх-давен день Івана Купала був пов'язаний з різними ритуалами, обрядами, традиціями і повір'ями.

В ніч з 6 на 7 липня в с. Времівка Великоновосілківського району відбулося регіональне свято традиційної культури «Ми Купайла носимо – вас на свято просимо». Місто Селидове представляли: народний вокальний ансамбль «Горлиця» (керівник Людмила Тюпіна, акомпаніатор Володимир Макєєв), вокальне тріо «Гармонія» (керівник Юлія Турянська), молодша група Зразкового танцювального колективу «Бонус» (керівник Валерія Зеленська), солісти – вокалісти: Раїса Калічак, Стефанія Виноградова.

Учасниками творчої делегації були представлені дівчина-русалка (Діана Зеленська), лялька – Купалка (автор Олександр Ремньов), Дерево побажань (автор Людмила Тюпіна).

 Дипломом І ступеня за «Кращий купальський віночок» була нагороджена Стефанія Виноградова, учасник Зразкового танцювального колективу «Бонус», а також Дипломами свята були відзначені всі творчі номери від нашого міста.
  

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2018-07-09)
Переглядів: 534 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map