Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

В Україну приїхали унікальні дзвони з Нідерландів

Завдяки благодійникам та парафіянам у Церкві Святого Миколая на Аскольдовій Могилі в Києві звучатиме унікальний, найбільший у світі музичний інструмент  – карильйон.

Він складається із 51 дзвону та має ідеально чисте звучання. У світі таких інструментів лише близько п’ятисот.

Священнослужителі Церкви Святого Миколая понад 15 років зверталися до місцевої влади з проханням відбудувати дзвіницю та встановити дзвони, проте у відповідь були лише відписки. Врешті, за словами настоятеля Храму Ігоря Онишкевича, дзвони були придбані на кошти від пожертв. 

Встановити дзвони планують до кінця року – необхідний час  для виготовлення механічної та електронної частини управління. Після цього карильйон звучатиме не тільки на свята – віряни планують проводити концерти та фестивалі.

Засновник карильоного мистецтва в Україні Леонід Ботвинко зазначив, що два роки тому цей унікальний музичний інструмент був визнаний спадщиною ЮНЕСКО. За його словами, у Європі тільки на свята віряни планують проводити концерти та фестивалі.

«Карильйон – це символ міста та його культурної спадщини. Думаю, і тут буде дуже багато туристів і бажаючих його послухати», - зазначив Леонід Ботвинко.
 
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2018-05-31)
Переглядів: 390 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map