Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

«А над світом українська вишивка цвіте!»

Прийшов на землю місяць травень і приніс нам прекрасні свята День матері, День сім’ї, День вишиванки. Саме цим датам було присвячене літературно-музичне свято «Мати вишивала долю», яке відбулося 18 травня в центральній міській бібліотеці.

В яскраво прикрашеному залі звучало багато віршів та музики. Натхнені рядки, присвячувались матері, родинному затишку, турботливим батьківським рукам та справжньому символу України – вишиванці. Тепло зустріли слухачі виступ почесного прихильника бібліотеки з великим читацьким досвідом В.І.Бережного, який привітав власними поетичними рядками усіх присутніх.

Справжньою окрасою свята стали музичні вітання від працівників Будинку культури м. Селидове: Юлії Турянської та Вікторії Самойленко, а також вихованців музичної школи: ансамблю скрипалів молодших класів (керівник Тетяна Худолєй); акордеоніста Віталія Лаврікова (керівник Валентин Джумурат).

Почесними гостями свята також були прекрасні жінки, справжні майстрині-вишивальниці Л.І.Лобода., В.Ф.Голубенко, які розповіли про своє захоплення. Вони причарували усіх своїми роботами, які прикрашали залу. Крім того, на виставці творчих робіт були представлені вишивки Наталії Лужанської та Марини Рудіч.

    

Цікавим доповненням заходу стали відеоролики про історичні корені, значення та символіку вишиванки, яку сьогодні можна зустріти в будь-якому куточку світу.

«… А над світом, гляньте, а над світом

Українська вишивка цвіте!».

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: nashazorya (2017-05-21)
Переглядів: 460 | Теги: день вишиванки, Наша зоря, Селидове | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map