Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

«День пам’яті, скорботи, день пролитих сліз»
15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Напередодні цього дня біля пам’ятного знаку загиблим шахтарям, чорнобильцям та воїнам-інтернаціоналістам в сквері ДП «Селидіввугілля» відбувся мітинг-реквієм «День пам’яті, скорботи, день пролитих сліз» за участі міського голови, учасників бойових дій на території інших держав, представників трудових колективів, громадськості міста.
32 роки минуло з дня остаточного виводу наших військ з Афганістану. Зажили рани, змужніли, стали мудрішими солдати і офіцери, які повернулися до своїх родин. Але спогади про ту далеку війну живі, і стерти події цієї війни не зможуть ні роки, ні відстані, ні пам’ять людська. Окрім афганської війни, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав - вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у Чехословаччині, Алжирі, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Кореї, на острові Куба та в інших «гарячих» точках.
Куди б не закидала доля наших земляків, вони завжди чесно й сумлінно виконували військовий обов’язок. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів. Про це говорили, виступаючи перед присутніми, Селидівський міський голова Віталій Нешин, заступник голови Покровської районної ради, сам воїн-афганець Сергій Сажко, голова міської громадської організації воїнів-інтернаціоналістів «Гіндукуш» Олег Сімаков, мати воїна-афганця Галина Фоміна та інші.
Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів,  серед яких і чотири селидівці: Євген Бондарь, Олександр Жайворонко, Юрій Пильник, Радік Алієв та поклали квіти до пам’ятного знаку.
***
Також цього дня міський голова Віталій Нешин, голова ГО воїнів-інтернаціоналістів «Гіндукуш» Олег Сімаков, голова Селидівської міської ради ветеранів війни, праці та Збройних сил України, учасник бойових дій в Афганістані Мирослав Фомін, голова Селидівського теркому ППВП України Володимир Бабіч, воїни-інтернаціоналісти та інші відвідали навчальні заклади, в яких навчались загиблі воїни-афганці: ЗОШ № 13 м. Українськ, Цукуринську філію Селидівської ЗОШ I-III ступенів № 6 смт Цукурине, Селидівський професійний ліцей, Селидівську загальноосвітню гімназію та Селидівський гірничий технікум, поклали квіти до меморіальних дошок і вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.
         
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2021-02-12)
Переглядів: 5596 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map