Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Гуляй душа на Масляну!
Скільки приємних хвилювань виникає при одному слові – «Масляна»! Адже це свято у кожного асоціюється з улюбленими млинцями та варениками. Це – одне із найсвітліших, найрадісніших свят, коли люди проводжають Зиму і зустрічають Весну.
 28 лютого мешканці смт Курахівка проводжали Масляну веселими піснями, танцями та розвагами. А 29 лютого у м. Гірник, на площі біля Будинку культури,  відбулося масове гуляння «Гуляй душа на Масляну!» Городяни зустріли весну за давнім українським звичаєм: закликами весни, жартівливими віршами, веселими піснями, які прозвучали у виконанні народного ансамблю «Горлиця» та Ольги Каріченської. Привітав присутніх  зі святом директор Будинку культури м. Гірник Анатолій Соломка. Ведучі нагадали про те, як святкують кожен день Масляного тижня. Люди відгадували загадки, брали участь у народних забавах, танцювали та співали разом з артистами. Піднімали настрій веселі хлопці-скоморохи та ростові ляльки Степан і Оксана. Впродовж свята посеред площі красувалося опудало Масляної, всі бажаючі фотографувалися біля нього. Наприкінці заходу було проведено обряд спалювання опудала.
Сподіваємось, що після такого свята, весна вступить у свої права, а світлі та святкові емоції у нас залишаться до наступної Масляної! Вітаємо всіх з Весною!
  
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2020-03-05)
Переглядів: 368 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map