Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

«Пам’ять загиблих – у спадок живим»

8 травня,о 8.00, у смт Курахівка творчим колективом Будинку культури м. Гірник  було проведено мітинг, присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

  Відкрила мітинг Курахівський селищний голова І.Є.Фунтікова привітанням з Днем Пам’яті та Примирення. Також до присутніх звернулися: настоятель Свято-Лаврентіївського храму ієрей Отець Юрій, ветеран труда М.З.Рожков та заступник коменданта прикордонної комендатури «Курахівка» - підполковник Олесь Волошенюк. Активісти шкільного музею Бойової Слави «Пам’ять» ЗОШ №22 виступили з літературно-музичною композицією. Патріотичну атмосферу прикрасили пісні у виконанні Олени Гавяди та Катерини Полятикіної. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих воїнів, героїв, що пішли з життя. Відбулося урочисте покладання квітів до Пам’ятника Героям.

 Того ж дня, о 10.00, у міському парку м. Гірник відбувся мітинг «Пам’ять загиблих – у спадок живим». Відкрив мітинг Гірницький міський голова С.В.Коваленко, який привітав всіх зі святом та побажав мирного неба. Зі словами благословення виступив настоятель Хресто-Воздвиженського храму Отець Сергій. Спонукали не забувати героїв того часу заступник директора ш. «Курахівська» А.О.Лисун та викладач Гірницького ПТУ К.М.Зубко. Урочистості додали літературно-музичні композиції від учасників гуртків «Златоуст» та студії «Творчий квартал». Також хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих героїв. Відбулося урочисте покладання гірлянди пам’яті та квітів до Пам’ятника Матері, що тужить. Делегація від юного покоління вшанувала пам'ять загиблих під час війни квітами, які були покладені до Пам’ятника Воїну-визволителю на дитячому майданчику «Морська держава», та до Пам’ятного знаку мирним жителям м. Гірник, що попали 13 лютого 2015 року під обстріл важкої артилерії.

Гурток журналістики «Ексклюзив» БК м. Гірник.
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2018-05-08)
Переглядів: 574 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map