Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Писанки ліцеїстів – найкращі в області

Великдень – одне з найбільших православних свят року, до якого завжди старанно готувалися господарі. З метою поширення знань з традиційного розпису писанок на Сході України, розкриття глибинного значення символів, розширення творчих зв’язків в питаннях відродження українських традиційних ремесел 12 квітня у м.Краматорську відбувся фестиваль «Від писанки до писанки», в якому прийняв участь і Селидівський професійний ліцей.

Фестивалю передували семінар з декоративно - прикладного мистецтва, який провів народний майстер з писанкарства і головний методист обласного відділу культури – Дмитро Анатолійович Денисенко, та майстер - класи з розпису писанок. На ІІ етапі ліцеїсти прийняли участь у виставці - конкурсі «Слобожанська писанка», для участі в якій члени гуртка «Скарбниця писанкова», під керівництвом А.С.Миронової, повинні були зробити Великодню композицію - гердан.
   

На заключному етапі ліцеїсти брали участь в очному змаганні «Країна писанкова». Наш ліцей представляли учні групи ПМ – 17 Даря Матюшина та Настя Ющенко. Крім того, ліцей одержав завдання: заздалегідь виготовити метрову Великодню писанку, використовуючи при розписі народну символіку.

У виготовленні писанки -велетня брали участь: К. Фролова, Л. Головань, А. Абдулаєва, Ю.Хайруліна, О.Чеботарьов, О.Гачаєв, К. Фідря, Д. Свірідюк, О. Лагутіна, А. Желєзна. Презентацію свого виробу на фестивалі ліцеїсти завершили поетичними рядками:
 

Робила з надією писанку я:
Хай буде щасливою кожна сім
я,
Хай наче в раю усі люди живуть,
А діти розумні й здорові ростуть.

Звертаюсь з проханням до неба я:
«Даруй нам відродження роду людського,
Хай в мирі і щасті квітує Земля
І більше не буде ані сліз, ані горя».

У нескінченному русі Земля пребуває,
Оброблену Землю дощі омивають,
Хай нині і прісно існує життя,
До розбрату людства нема вороття.

За підсумками конкурсів СПЛ зайняв І місце.

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: rodik1 (2017-04-19)
Переглядів: 503 | Теги: Конкурс писанок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map