Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

"Подвиг, біль, пам'ять"

31 рік минув відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю загиблих та уклоняємося тим, хто був свідком і учасником бойових дій в «афганській» війні, хто представляв інтереси держави не тільки в тій війні, але й в локальних війнах в інших  куточках планети. А 15 лютого на державному рівні встановлено як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Напередодні цієї дати в сквері біля пам’ятного знаку загиблим шахтарям, афганцям та ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг "Подвиг, біль, пам'ять", присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На мітинг зібралися представники влади, трудових колективів, учасники бойових дій на території інших держав, члени родин загиблих воїнів-афганців. Рідні воїнів-афганців та учні технікуму тримали в руках портрети наших земляків, які загинули в тій війні.

До присутніх звернулися секретар Селидівської міської ради Микола Голубенко, голова міської громадської організації воїнів-інтернаціоналістів «Гіндукуш» Олег Сімаков, мати воїна-«афганця» Галина Фоміна. Всі вони говорили про подвиг, мужність наших солдатів, які брали участь в локальних війнах на території інших держав. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя в тих війнах та поклали квіти до пам’ятного знаку.
            

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: rodik1 (2020-02-16)
Переглядів: 354 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map