Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Селидівські правоохоронці взяли участь у нараді, темою якої стало запобігання випадкам дитячого жебрацтва в Новогродівці
В м. Новогродівка відбулась спільна нарада, в якій взяли участь представники Новогродівського міського сектору пробації, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та запрошений співробітник Селидівського відділення поліції Євген Косогов. Темою заходу стало: «Жебрацтво серед неповнолітніх дітей та дії, направлені на запобігання цьому негативному явищу в суспільстві». Кожен з присутніх виступив та поділився своїм баченням даної проблеми.

Зокрема, Євген Косогов доповів, що інспекторами ювенальної превенції поліції постійно проводяться заходи, спрямовані на попередження насильства над неповнолітніми дітьми.

«Під час відпрацювань та рейдів ми намагаємося виявити такі факти та вчасно їх зупинити. Постійно спілкуємося із батьками та опікунами проблемних родин й нагадуємо їм про адміністративну та кримінальну відповідальність за неналежне виховання дітей. Хочу зазначити, що українське законодавство включає в себе ряд нормативно-правових актів, що регулюють певні питання протидії насильству над дітьми. Насамперед, частиною 2 статті 52 Конституції нашої держави встановлено, що будь-яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідуються законом. Разом з тим визначено, що держава здійснює захист дитини від усіх форм фізичного і психічного насильства, образи, недбалого і жорстокого поводження з нею, експлуатації, включаючи сексуальні зловживання (у тому числі з боку батьків або осіб, які їх замінюють); втягнення у злочинну діяльність, залучення до вживання алкоголю, наркотичних засобів і психотропних речовин; залучення до екстремістських релігійних психокультових угруповань та течій, використання її для створення та розповсюдження порнографічних матеріалів, примушування до проституції, жебрацтва, бродяжництва, втягнення до азартних ігор тощо.

- В Новогродівці фактів дитячого жебрацтва нами виявлено не було, а це вказує на те, що наша з вами спільна робота дає позитивний результат, - зазначив під час свого виступу старший інспектор ювенальної превенції Селидівського відділення поліції Євген Косогов.

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2019-08-08)
Переглядів: 374 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map