Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Шлях до успіху: освітяни Донеччини впроваджують зміни у своїх навчальних закладах
Наприкінці 2019 року для шкіл Донеччини та Луганщини стартував «Освітній марафон». Під час проєкту освітяни вчилися краще розуміти зміст реформи Нової Української школи, її цінності та способи впровадження. 60 шкільних команд працювали над концепціями та розробляли стратегії розвитку своїх навчальних закладів. За результатами напрацювань суперфіналістами проєкту стали 10 шкіл з Донецької та Луганської області, які вже почали втілювати свої плани у життя.
Суперфіналістами з Донеччини стали команди освітян Маріуполя, Краматорська, Добропілля, Українська та селища Нескучного.
Команда Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 Селидівської міської ради Донецької області провела заходи для ознайомлення педагогів закладу із методичними новинками, отриманими на «Освітньому Марафоні», та проаналізували управлінську діяльність школи, організували роботу з підвищення професійної компетентності вчителів. Переглянули систему гурткової роботи, яка має стати підґрунтям для реалізації інноваційних майданчиків у майбутньому. Зараз у школі ведуться роботи щодо створення шкільної STEM-лабораторії.
Як зазначила директорка школи Юлія Юріївна Сухорукова: «Ми прагнемо створити школу, де кожна дитина отримує можливість для розвитку своїх здібностей. Адже команда Української ЗОШ І-ІІІ ступенів №13  повна цікавих ідей і амбітних планів на майбутнє».
Втілені зміни стали початком великої роботи, яку ще належить впроваджувати активним освітянам. Експерти та команда «Освітнього Марафону» продовжують підтримувати школи Луганщини та Донеччини, тож незабаром анонсують про наступні заходи для шкільних команд.
«Освітніий марафон» реалізується БО «Благодійний фонд Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" в рамках проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні (DG East)» USAID Ukraine - USAID Україна Агентства США міжнародного розвитку (USAID).
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2020-09-28)
Переглядів: 5409 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map