Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Три Zero waste дня на благо Українська
Протягом трьох днів, 14-16 вересня, учнівський актив Української ЗОШ №12 втілював проекти, проводив екологічні акції на благо рідного міста. Вони були приурочені до Всесвітнього дня прибирання (15 вересня), та проходили в рамках Всеукраїнського проекту від фонду Кличка Zero waste school Ukraine. 
14 вересня учні 5-11 класів ЗОШ №12 озброївшись граблями та рукавицями вийшли прибирати шкільну територію.  А наступного дня учнівський актив планував провести програму заходів «Zero waste days» з екологічними тренінгами та масовим прибиранням на двох локаціях: за стадіоном та у сквері за школою. Метою заходів було згуртування дорослих і дітей навколо однієї мети - покращення екологічного стану міста. 
Та не все сталося як гадалося. 15 вересня учні-організатори вийшли в центр міста, аби навчити роботі в команді мешканців, згуртувати їх на втілення загальної мети. Та охочих взяти участь у тренінгу не назбиралось. Чомусь громада не сприйняла це. Однак багато людей одразу прийшли прибирати сквер. Тому учні разом з деякими батьками, заступником міського голови О.А.Коломоєць та вчителями Т.В.Ковтун, О.О.Кобець провели тренінги у вузькому колі учасників та прибрали ділянку біля стадіону. Назбиране і відсортоване сміття (скло, пластик) вони віднесли на склад вторсировини. Після чого приєднались до «прибиральних» робіт у сквері. 
У неділю, 16 вересня, громада виявилась більш активнішою, прийшло майже 40 мешканців міста. Для них були проведені тренінги з кругової економіки, з сортування сміття, презентовано проекти для міста, розроблені учнями та вчителями школи. Зокрема, проект «Гілка», на втілення якого серед присутніх одразу знайшлися спонсори. 
Це не останній проект учнів,  в них ще багато планів. Вони втілюватимуться швидше, якщо і дорослі міста їх підтримуватимуть.
 
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2018-09-20)
Переглядів: 539 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map