Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

У центральній міській бібліотеці відбулась зустріч з Сергієм Жаданом
28 серпня у Селидівській центральній міській бібліотеці відбулась зустріч, про яку може  мріяти  кожний бібліотекар України – до нас завітав Сергій Жадан! Український письменник, поет, перекладач,  громадський активіст, а також співак і музикант, учасник українських рок-груп «Жадан і собаки» та «Лінія Маннергейма»; автор романів «Депеш  Мод», «Ворошиловград», «Месопотамія», «Інтернат», поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія», «Життя Марії», «Тамплієри», «Антена» та ін.
Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені більше ніж двадцятьма мовами, зробивши автора одним із найвідоміших сучасних українських письменників. Сергій Жадан є також активним організатором літературного життя України та учасником мультимедійних мистецьких проектів. У 2017 році він заснував «Благодійний фонд Сергія Жадана».
Почути вірші у  виконанні автора  зібрались селидівчани, які знайомі з його творами, є прихильниками його творчості.  Звучала поезія різних років. Сергій Жадан зачарував аудиторію  своїм талантом та харизмою, простотою та безпосередністю у спілкуванні. Зустріч передбачала  формат спілкування з автором, тому питань було багато.
Родзинкою заходу стало особисте знайомство Сергія Жадана з юним читачем  бібліотеки для дітей Федором Клименком. В цьому році Федір брав участь у Всеукраїнському конкурсі відгуків «Читай-пиши», організованому  «Благодійним фондом Сергія Жадана», ДУ «Український інститут книги» разом із проєктом підтримки дитячого читання «Barabooka»  та зайняв  І місце у віковій категорії 10-13 років.
Щирі слова-побажання від письменника для юного переможця – це найкраща нагорода та стимул для подальшого розвитку  таланта.
Творчий вечір пройшов у надзвичайно затишній та душевній атмосфері. Непомітно для всіх присутніх сплинуло півтори години, хоча розраховували на 45 хвилин. Захід закінчився роздачею автографів та  спільним фото.  З гарним настроєм та щирими подяками слухачі прощались з поважним гостем.
Сподіваємось, що прихильників таланту Сергія Вікторовича в нашому місті стало більше.
«Декому краще вдаються приголосні, декому – голосні….». Сергієві Жадану вдаються як приголосні, так і голосні.  Пишаємось нашим сучасником!
   
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: rodik1 (2020-08-30)
Переглядів: 1433 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map