Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Вона – наш витвір, наша мрія, соборна вільна Україна
Споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. 
 
Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності. Важкий шлях пройшла Україна, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель.
Сьогодні Україна,  можливо,  як ніколи раніше, потребує єдності й соборності всього українського народу. Саме тому 22 січня 2020 року творчим колективом Будинку культури м. Гірник за підтримки Гірницької міської ради було організовано та проведено Історичну годину «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна вільна Україна». 
На захід завітали представники усіх організацій міста.
Свято розпочалося символічним єднанням східної та західної України у вірші, який виконували учасниці художньої самодіяльності Будинку культури Аліна Плеханова та Аліна Харченко. Ведучі ознайомили присутніх з історичними фактами тих давніх,  але значущих подій,  закликали згадати про немеркнучі подвиги українського народу, який захищав і захищає українську державність, поклавши на її  вівтар найцінніше – власне життя,  та вшанувати пам’ять тих героїв нашої країни,  хто віддав своє життя заради нашого.
 Святкового настрою заходу додали патріотичні пісні у виконанні Катерини Полятикіної та Олени Лавріненко.  
Присутніх привітала зі святом секретар Гірницької міської ради Олена Колошина, яка ще раз наголосила на тому, що  соборність – це символ  боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ надії і віри у майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною. До привітань приєднались представники Гірницького ПТУ: викладач Наталія Шафієва та  учениця Вікторія Кондратенко.
У фойє Будинку культури була організована виставка малюнків «Єдина країна».
Наприкінці свята усі присутні долучилися до Всеукраїнської акції створення Живого ланцюга Соборності.
    
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2020-01-24)
Переглядів: 365 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map