Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

«З Україною в серці»
Українська пісня... Це частина духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідує за ним від дитинства до старості. З піснею на вустах він відзначає свята, прикрашає народні обряди, славить свої перемоги. З піснею ми відчуваємо красу життя. Пісня криє у собі силу уяви та багатство щирих переживань, стає джерелом натхнення. Вона проходить крізь довгі століття, щоб сьогодні причаровувати переливами дорогіцінних самоцвітів…

І у пам’яті зринають пророчі слова Тараса Шевченка:

 «Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине.

От де, люди, наша слава,

Слава України!»

8 жовтня в актовій залі Будинку творчості дітей та юнацтва м. Українська пройшов міський етап обласного відкритого фестивалю української пісні «З Україною в серці» з метою популяризації кращих зразків народної та сучасної української пісні, примноження культурних пісенних традицій.

В ньому взяли участь учні ЗОШ №12, ЗОШ №13, вихованці гуртка «Веселі нотки» БТДЮ (керівник Н.П.Горбачова). Переможці, що посіли почесні перші місця – Єлизавета Стрелкова (старша вікова категорія), Юрій Головченко (середня вікова категорія), Анастасія Матвеєва, Альона Сорокіна (молодша вікова категорія) – будуть представляти місто Українськ на обласному етапі фестивалю, який відбудеться 18 жовтня у місті Слов’янськ. Бажаємо їм перемоги!
      

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2019-10-10)
Переглядів: 397 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map