Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

14 лютого - День Святого Валентина (День всіх закоханих)
Згідно з однією з легенд, римський імператор Клавдій II ввів табу на одруження своїх воїнів. А священик і лікар Валентин, всупереч усім заборонам, з'єднував серця закоханих. Так, таємно Вінчані пари утворювали шлюбний союз, а святий Валентин став мучеником, оскільки за свої благодіяння був страчений 14 лютого 269 року.

У цей день прийнято дарувати своїм коханим цукерки, квіти і, звичайно, листівки у вигляді сердець - символ любові і захоплення, так звані «валентинки». У багатьох країнах свято прижилося досить-давно. Але в Україні отримав широке визнання лише в 90-х роках. З тих пір 14 лютого - день, коли панує мир, любов та злагода в серцях закоханих.

У кожній країні існують деякі нюанси щодо подарунків, присвячених Дню всіх закоханих. Наприклад, у слов'янських державах можна обмежитися символічною сувенірною продукцією у вигляді сердець. А у Франції неодмінною умовою вважається подарунок з ювелірних прикрас. Данія славиться тим, що дами отримують в дар від своїх кавалерів засушені білі квіти. Але є цілий ряд мусульманських країн, у яких дане свято знаходиться під суворою забороною.

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2019-02-14)
Переглядів: 407 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map