Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

4 березня – Міжнародний день очкарика
Якщо раніше це слово було образливим, і окуляри носили лише люди з поганим зором, то сьогодні окуляри — це модний аксесуар. Зараз окуляри купують навіть без діоптрій, щоб створити діловий імідж.

Перші лінзи були знайдені ще при розкопках Трої (тепер вік лінз визначають десь в 2500 років до н. е.). Правда, надягали їх тільки як прикрасу. І лише через сотні років лінзи стали застосовувати для корекції вад зору.

Окуляри ж вперше з'явилися в XIII столітті. Одному склодуву з Флоренції Сальвіно Альматі прийшла в голову думка з'єднати між собою дві лінзи за допомогою оправи. Так і з'явилися перші окуляри, здатні легко і швидко згладжувати дефекти зору при далекозорості. Винахід моментально отримав популярність!

Лондонський оптик Едвард Скарлетт на початку 18 століття додав до окулярів дужки, до цього їх носили на гумці.

Попередниками сонцезахисних окулярів можна вважати шматочки копченого скла або кварцу. Вони використовувалися в Китаї починаючи з XII століття, а можливо, і раніше. Вони не коригували зір.

День очкарика — це день нагадування всім про важливість профілактичних заходів для відновлення гостроти зору.

На сьогоднішній день приблизно третина населення планети в тій чи іншій мірі страждає порушеннями зору. Всі ці люди змушені носити окуляри. З кожним днем людей з поганим зором стає більше. При цьому в 75% всіх випадків сліпота спровокована захворюваннями, які можна запобігти або вилікувати на початковій стадії.

Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2019-03-04)
Переглядів: 402 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map