Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Історія Селидового вразила учасників «здорового» велопробігу
У четвер наше місто відвідали учасники велопробігу Мирноград-Покровськ-Селидове у рамках акції «За здоровий спосіб життя!».
Більше 20 молодих людей, мешканці Мирнограду, Покровська та Новогродівки, взяли участь у цій акції - всі представники молодіжних та громадських організацій. Як розповів організатор велопробігу  - заступник голови громадської організації «Український Патріотичний Рух Донбасу» Дмитро Лисенко, метою велопробігу «За здоровий спосіб життя!» став не лише активний відпочинок, але і виховання у молоді патріотизму через більш детальне знайомство з історією міст нашої області. Ось тому їх і привабило Селидове – місто-нащадок козацької слави.
В Селидовому біля пам’ятника «Козацький сторожовий піст» вони зустрілися з місцевими мешканцями і керівником музею «Наша спадщина» Іриною Баркаловою, яка саме і зробила їм невеличкий екскурс в історію нашого міста, яке цього року відзначає 60-річний ювілей.
Ірина Валеріївна розповіла про виникнення нашого поселення, про цікаві факти в історії міста, познайомила з легендами щодо назви Селидового, розповіла про видатних людей, серед яких, наприклад творець символу Донецької області – Пальми Мерцалова – уродженець Курахівки Олексій Мерцалов. Гості були настільки вражені і зацікавлені почутою інформацією, що не поспішали прощатися, а підходили і висловлювали вдячність за змістовну бесіду, а ще пообіцяли в вересні  (коли розпочнеться навчальний рік) завітати до музею «Наша спадщина», аби вже більш детально ознайомитись з історією Селидового.
-  Ми навіть і не здогадувались, що поруч розташоване місто з такою багатою і цікавою історією, - підвів Дмитро Лисенко. – Обов’язково завітаємо сюди в рамках наступних велопробігів.

  
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: nashazorya (2016-07-29)
Переглядів: 802 | Теги: Селидове, ЗОЖ, велопробіг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map