Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Млинцями і розвагами проводжали селидівчани Масляну

З давніх-давен повелося в Україні відзначати свято проводів зими - Масляну. Масляна є одним з найстаріших свят, справжня та неймовірно смачна забава з печеними млинцями та веселим гулянням.

Кожен день Масляної, яка тривала цілий тиждень, мав свою назву. Ось і неділя має назву - «проводи», «прощання», «прощений день». Прощаємося зі злою, похмурою зимою, щоб швидше настала весна, і стало тепло. Потім народ розходиться по домівках і проводиться обряд прощення – потрібно попросити вибачення у рідних, друзів, знайомих.

Тож сьогодні, 10 березня, селидівці та гості міста зібралися на центральній площі для того, щоб попрощатися з Масляною, провести зиму і закликати весну. Під час святкової розважальної програми, присвяченій Масляній, співали пісні, грали в ігри, ласували млинцями й іншими смаколиками, а ще – підбили підсумки на найкращу ляльку Пані Масляна та найкраще оформлений стіл Масляного тижня.

Детальніше про те, як з Масляною прощалися, читайте в «Нашій зорі» за 14 березня. А сьогодні – фоторепортаж з цього чудового свята.

                    
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: Nasha-zorya (2019-03-10)
Переглядів: 608 | Теги: Масляна в Селидовому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map