Головна » Статті » СУСПІЛЬСТВО

Спогади 30-ти річної трагічної давнини
26 квітня 2016 року в рамках відзначення 30-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС на базі тематичної виставки дитячої міської бібліотеки за ініціативою Селидівського МВ КВІ УДПтС України в Донецькій області відбулась зустріч підоблікових неповнолітніх із ліквідатором аварії на ЧАЕС.  
В ході проведеного заходу ліквідатором аварії на ЧАЕС Новіковим В.А. були згадані події, які відбулися 26 квітня 1986 року. Він розповів про ту страшну трагедію, з якою довелося зіткнутися лицем до лиця і боротися з нею до кінця. В'ячеслав Анатолійович поділився з присутніми спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС. «Чорнобиль залишив важкий слід у житті людей, докорінно змінив їх долі: пошук нового житла, випробування важкими захворюваннями, багатьох учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС вже немає в живих» - зізнався сам ліквідатор, котрому було важко згадувати про ті страшні часи. Виступаючи перед молоддю він не раз говорив про значимість виконаної роботи ліквідаторами.
Як розповіла інспектор Селидівського міського відділу кримінально – виконавчої інспекції УДПтС України в Донецькій області лейтенант внутрішньої служби Тетяна Гелецька, завдяки цій зустрічі у молоді була можливість познайомитися і поспілкуватися з живим свідком подій 30-річної давності. Діти мали можливість отримати відповіді на питання, які виникали під час зустрічі та мали змогу поспілкуватися у тіснішому колі.
Також, в  бібліотеці  присутні ознайомилися з тематично-книжковою виставкою, куточком «Спогад про Чорнобиль», який підготувала  бібліотекар Н.П.Таранкова.
Наприкінці зустрічі на адресу запрошеного ліквідатора аварії на ЧАЕС були висловлені щирі слова подяки за участь у врятуванні світу від ядерної катастрофи.


Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя. Бо всі вони виконали свій обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом - зупинили розповсюдження катастрофию Низький уклін усім тим, хто ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській атомній станції.
Категорія: СУСПІЛЬСТВО | Додав: rodik8981 (2016-04-26)
Переглядів: 507 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Редакція газети "Наша зоря"
вул. Карла Маркса,25
м. Селидове, Донецька обл. 85400



+3-8-06237-7-25-89, 050-034-38-28 nasha-zorya@ukr.net
Мапа
sample map